Online Kompas – Online marketing

Zoekmachine optimalisatie

Wilt u hoger in Google komen? Wilt u meer bezoekers naar uw website trekken? Bent u online niet goed vindbaar? Met zoekmachine optimalisatie (SEO) wordt uw vindbaarheid verbetert in de organische zoekresultaten van Google. De online marketing specialisten van Online Kompas helpen u graag verder. Zo zorgen zij er voor, dat uw website of webshop een hogere positie behaalt in Google en u dus automatisch meer bezoekers trekt. Velen zijn u al voorgegaan en zijn zeer tevreden met ons. Met behulp van het optimaliseren van uw website of webshop met de juiste content, conversie-optimalisatie en linkbuilding, verbeteren wij de positie van uw website of webshop in Google.

Zoekmachine optimalisatie
Expert in SEO optimalisatie

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE?

Wat is zoekmachine optimalisatie nou eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie, u heeft het woord waarschijnlijk al menigmaal voorbij horen komen maar wat houdt het nou precies in? Het optimaliseren van een website (search engine optimization) betekent eigenlijk precies wat het zegt: uw website of webshop wordt geoptimaliseerd om uw pagina’s vindbaar te maken in Google.

De zoekwoorden die zowel voor u als de bezoekers van uw website belangrijk zijn worden voor u onderzocht, waarna er een SEO tekst op maat wordt geschreven. Deze teksten worden op uw website geplaatst, waarna er zowel on-page, als off-page optimalisatie volgt. Hierdoor zullen u posities in Google stijgen.

ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE IS ESSENTIEEL VOOR UW BEDRIJF

Zoekmachine optimalisatie is onmisbaar

Meer dan 85% van alle internetgebruikers maken gebruik van Google als zoekmachine. Het is daarom dus ook uitermate belangrijk dat u goed vindbaar ben met de juiste zoekwoorden op Google om bezoekers en daarmee klanten binnen te halen. Hoe beter de posities, hoe meer bezoekers. Uw posties in combinatie met een gemiddelde zoekvolume per maand, stelt ons in staat om in te schatten hoeveel bezoekers een bepaalde positie u op gaat leveren. Deze posities worden in vakjargon ook wel de organische (niet betaalde) zoekresultaten van Google genoemt.

Google maakt gebruik van verschillende algoritmes en bots die waarde toekennen aan uw website. Deze algoritme kijkt naar meer dan 200 verschillende factoren die bepalen op wat voor positie uw pagina in Google komt te staan. Onze zoekmachine optimalisatie specialisten zorgen er dagelijks voor, dat uw pagina’s worden geoptimaliseerd worden voor deze algoritme. Zo kunt u met de zoekmachine optimalisatie diensten van Online Kompas, uw concurrenten de baas blijven.

HOE ONLINE KOMPAS U HELPT MET UW ONLINE VINDBAARHEID

Hoe wij te werk gaan bij zoekmachine optimalisatie

De vindbaarheid van een website of webshop verbeteren is helaas niet eenvoudig. Zo bestaat zoekmachine optimalisatie uit meerdere onderdelen en is gevonden worden op Google een marathon en geen race. Online Kompas helpt u bij al deze werkzaamheden. Zo kunt u al uw internet marketing diensten uit laten voeren door één bedrijf. Online, de juiste koers varen? Volg ons naar online succes:

Techniek

Zoals u nu inmiddels heeft gelezen, is zoekmachine optimalisatie onderverdeeld in meerdere aspecten en is uw website zo sterk als de zwakste schakel. Eén van die schakels is techniek. Als Google uw website crawled, moet het voor de bot zo makkelijk mogelijk zijn om de structuur van uw website te begrijpen. Zo is de techniek achter uw website dan ook een zeer belangrijk aspect van zoekmachine optimalisatie. Wij analyseren uw website en pakken de zwakke punten qua techniek in uw website of webshop aan.

Onze professionele tools helpen ons dan ook om uw gebroken links, redirects en sitemaps goed te zetten. In onze tool kunnen wij precies zien waar de knelpunten zitten en zo kunnen wij deze knelpunten zo snel mogelijk verhelpen.
Nu de basis van uw website in orde is, kunnen we beginnen met het koppelen van uw website aan Google Analytics en Google Search Console. Zo kunnen wij uw conversie meten en precies zien wat de bezoeker van uw website en webshop verlangt. Wij kunnen ook Hotjar voor u installeren. Dit is een handige tool om precies te zien hoe de bezoeker op uw website navigeert waardoor u weet hoe u website aan te passen voor een optimale conversie.

Content

U kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om zelf tekst aan te leveren. Het is wel belangrijk dat deze tekst voldoet aan de hoge zoekmachine optimalisatie eisen. Wij kunnen ook uw tekst nalopen op kwaliteit, ook wel content optimalisatie genoemd. Content optimalisatie is het optimaliseren van de content voor verschillende zoekmachines. Zoekmachines stellen ieder verschillende eisen op aan een tekst. Zo eist Google voor een hoge ranking bijvoorbeeld dat een tekst informatief en nuttig moet zijn voor de bezoeker. Schrijf dus alsof u de bezoeker bent en u zichzelf informeert.

Online Kompas maakt gebruiken van SEO tekstschrijvers met jarenlange ervaring. Zij weten precies hoe ze uw teksten moeten schrijven om Google te overtuigen. Het is belangrijk om te weten of uw zoekwoorden wel over juiste zoekvolume beschikken. Zoekt er niemand op een bepaalde zoekwoord dan is het verstandig om te kijken naar een ander zoekwoord of zoekterm. Zo creëren wij sterke content gericht op zoekmachine optimalisatie. SEO geoptimaliseerde teksten zijn dus onmisbaar voor een goede SEO campagne.

Linkbuilding

Een link die naar uw website verwijst noemen wij in vakjargon ook wel een backlink. Hoe meer kwalitatief goede links die aansluiten op uw branche naar uw website of webshop toe verwijzen, hoe hoger de autoriteit die Google aan uw website geeft. Zo zijn er verschillende indicatoren om te zien of een concurrent een sterk linkprofiel heeft. Zo zijn relevantie en betrouwbaarheid van de link de belangrijkste aspecten van een link. Hoe meer van dit soort kwalitatief goede backlinks naar uw website of webshop verwijzen, hoe hoger dus uw posities (mits de content en techniek van uw website ook in orde zijn).

Volgens Google moet een linkprofiel eigenlijk algeheel natuurlijk worden verkregen. Dit houdt in dat u niet aan linkruil mag doen of dat u geen links kopen en dat de link vrijwillig is vergaard. Helaas werkt het in praktijk toch net iets anders. Wij adviseren dan ook om uw linkbuilding uit te besteden aan een professioneel en betrouwbaar internetbureau, zo komt u niet voor verrassingen te staan. Bij ons krijgt u maandelijks een lijst met welke links wij voor u hebben vergaard.

Lokale SEO

Bent u op zoek naar een bloemenwinkel in de buurt? U pakt uw telefoon en zoekt op bloemenwinkel, in de zoekresultaten ziet u alle bloemenwinkels bij u in de buurt. Zo krijgt u dus lokale resultaten te zien in Google. Google probeert dus bedrijven in de buurt weer te geven, waarvan Google uitgaat dat u die graag bezoekt.

Er zijn twee vormen van lokale SEO. Zo is er de lokale 3-pack en zijn er de lokale organische resultaten. De lokale 3-pack zijn eigenlijk de foto’s en korte samenvattingen onder de Google Ads en boven de lokale organische resultaten. Het is dan ook zeer belangrijk om er voor te zorgen dat u tussen deze zoekresultaten komt te staan. Wij zorgen er voor dat uw bedrijf beter lokaal gevonden wordt in Google. Dit doen wij met een stappenplan die ons tot op heden nog nooit in de steek heeft gelaten. Online Kompas informeert u graag over de mogelijkheden.

Website basis

vanaf
€ 599,-
Mobiel vriendelijk
Snelle laadtijd
Sociale media integratie
WordPress CMS
WordPress handleiding

Website op maat

vanaf
€ 999,-
Mobiel vriendelijk
Snelle laadtijd
Sociale media integratie
WordPress CMS
WordPress handleiding
Google page speed
WordPress cursus (2 uur)
3 concepten + 2 testmomenten
SEO advies

Webshop

vanaf
€ 1199,-
Mobiel vriendelijk
Snelle laadtijd
Sociale media integratie
Webwinkel functionaliteiten
WordPress handleiding
Google page speed
WordPress cursus (2 uur)
4 concepten + 3 testmomenten
iDEAL integratie

WEBSITES WAAR WIJ TROTS OP ZIJN​

Een handje voorbeelden van ons werk

#HUISSTIJL #SEO #WEBSITE

Bloemtique Bloemen

Bloemenwinkel voorzien van nieuwe website en huisstijl. 287.01 % groei in organisch verkeer.

#SEO #WEBSITE

Van Hecke Advocaten

Advocatenkantoor voorzien van nieuwe website. 40.12 % groei in organisch verkeer.

#HUISSTIJL #SEA #SEO #WEBSITE

Lockit Slotenmakers

Slotenmaker voorzien van nieuwe website en huisstijl. 523.28 % groei in organisch verkeer.

SEO ADVIES BIJ U OP LOCATIE

Online marketing advies op maat

Bent u een startende ondernemer en heeft u momenteel niet het budget om maandelijks tussen de € 200,- en € 300,- te kunnen bekostigen, dan hebben wij hier natuurlijk begrip voor en laten wij u niet in de kou staan. Zo kunt u zichzelf (of een daarvoor aangewezen persoon) eenmalig laten adviseren door een online marketing specialist van online marketing advies op maat.

Onze specialist draait een rapportage uit, waarna hij bij u op locatie langs komt om deze rapportage met u door te nemen. Het advies is helemaal gericht op uw huidige situatie en wij vertellen u precies wat te doen om uw posities in Google te verbeteren. Hierna gaat u, of een daarvoor aangewezen persoon zelf aan de slag met ons advies. Zo betaalt u eenmalig een bedrag tussen de € 500,- en € 1000,- en betaalt u maandelijks verder geen kosten. U kunt de specialist hierna altijd benaderen met vragen (natuurlijk tot op een zekere hoogte).

GEDULD IS EEN SCHONE ZAAK

Zoekmachine optimalisatie: een marathon, geen race

Helaas is zoekmachine optimalisatie niet iets eenmaligs. Uw website dient continue up-to-date te worden gehouden. Zo zijn er algoritme updates van Google waardoor uw posities ineens dalen en dan moeten wij bijsturen. Wij analyseren uw website continue en analyseren en verbeteren deze wekelijks (en waar nodig dagelijks). Zo is het behouden van posities een ware sport en is het van essentieel belang om aan de eisen van Google te blijven voldoen. Vandaar dan ook de slogan: zoekmachine optimalisatie: een marathon en geen race.
Online Kompas heeft jarenlange ervaring en weten precies wat te doen maar ook zeker wat niet. Bij ons betaalt u voor een transparante en inzichtelijke SEO campagne, waardoor u precies weet wat wij voor u doen. Zo krijgt u maandelijks een rapportage met uw huidige posities en kunnen wij u precies vertellen wat voor werkzaamheden wij voor u hebben uitgevoerd.

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin wij precies uitleggen wat wij voor u kunnen doen en wat zoekmachine optimalisatie voor uw bedrijf kan betekenen.

GEHEEL VRIJBLIJVEND EN TRANSPARANT

Besteed uw online marketing uit aan Online Kompas

Wilt u weten wat wij kunnen betekenen voor uw website of webshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ons bureau is benaderbaar en eerlijk. Wij zijn de dé SEO specialist voor het MKB en hebben inmiddels een aardige portfolio opgebouwd. Onze portfolio kunnen wij natuurlijk met u doorspreken, zodat u weet dat u met een betrouwbaar full-service internetbureau te maken heeft.

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin wij precies uitleggen wat wij voor u kunnen doen en wat zoekmachine optimalisatie voor uw bedrijf kan betekenen.

EEN BETROUWBAAR INTERNETBUREAU NODIG?

Contactformulier